Hoe te om het scherpe materiaal van de zelfklevend etiketmatrijs te kiezen

May 21, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over Hoe te om het scherpe materiaal van de zelfklevend etiketmatrijs te kiezen

Het matrijzenknipsel is een belangrijk proces in de productie van zelfklevende etiketten, en men kan zeggen dat de overgrote meerderheid van etiketten matrijzenknipsel vereist alvorens zij definitief kunnen worden gevormd. Momenteel, zijn er diverse die types van materiaal voor het die-cutting van zelfklevende etiketten in de markt worden gebruikt, die het maken voor de bedrijven van de etiketdruk moeilijk te kiezen. Zo, wat zijn de voordelen en de nadelen van verschillende stijlen van zelfklevend etiket die-cutting materiaal? Hoe zouden de bedrijven van de etiketdruk wanneer het kopen van deze die-cutting materiaal moeten kiezen? In dit artikel, de Technologieco. van Weifang Superreliable, zal Ltd de bovengenoemde kwesties met iedereen bespreken.

laatste bedrijfsnieuws over Hoe te om het scherpe materiaal van de zelfklevend etiketmatrijs te kiezen  0

Volgens verschillende het werk principes, kan het die-cutting materiaal van het heersende stromings zelfklevende etiket in de huidige markt in zes types worden verdeeld: het cirkel drukken drukken drukken, vlakte die, schuine, combinatietype, laser, en digitale die-cutting.

 

1. Rond matrijzenknipsel

 

Het die-cutting hulpmiddel in het cirkeldruk cirkel die-cutting materiaal is wordt gebruikt een voorsnijmesrol, of een magnetische messenhuid is in bijlage aan de magnetische rol die. wegens het gebruik van een messenrol in plaats van een vlak die-cutting mes, lijkt het mes cirkel wanneer bekeken van de kant. Tijdens het die-cutting, worden de messenrol en de stempelende rol samengeperst, verschijnend alsof twee rollen worden samengeperst, vandaar wordt het geroepen het cirkel die-cutting.

 

In feite, is er een klein hiaat tussen de messenrol en de stempelende rol, en de breedte van het hiaat is precies de dikte van het zelfklevende materiële basisdocument, terwijl de oppervlaktelaag en de zelfklevende laag van het zelfklevende materiaal volledig worden afgesneden. wegens het feit dat de buitencirkels van de twee rollen van het cirkel die-cutting materiaal bijna raaklijn tijdens verrichting zijn, staat deze methode van het lijncontact de relatieve eindwaaier van de plaatrol toe en de indrukrol dat binnen 3 tijdens verrichting μ binnen m moet worden gecontroleerd, de het die-cutting druk is vrij stabiel en geschikt voor etiketten met hoge vereisten voor het die-cutting kwaliteit. Bijvoorbeeld, voor etiketten die hoge snelheid automatische etikettering vereisen, is de etiketteringssnelheid snel en het etiket wordt onderworpen aan een grote trekkracht. Men vereist dat het document van de etiketbasis niet zou moeten worden gesneden, anders is het gemakkelijk om tijdens het etiketteringsprocédé te breken. Voor dit type van etiket, het cirkel is die-cutting de beste het die-cutting methode.

laatste bedrijfsnieuws over Hoe te om het scherpe materiaal van de zelfklevend etiketmatrijs te kiezen  1

Volgens de verrichtingswijze, kan het heersende stromings cirkel scherpe materiaal in de markt in twee categorieën worden verdeeld: intermitterend cirkelmessen scherp materiaal en volledig roterend cirkelmessen scherp materiaal. Het intermitterende cirkelmessen die-cutting materiaal keurt vergeldend document goed voedend (uitgerust met een servomotor controleerde schommelingsstaaf, die het materiaal om zich afwisselend door de beweging van de schommelingsstaaf) veroorzaakt te bewegen, d.w.z., wanneer de plaatrol aan de het die-cutting positie, de materiële bewegingen vooruit wordt gedraaid, en wanneer de plaatrol aan de lege positie, de materiële bewegingen wordt omgeslagen.

 

Het voordeel van dit ontwerp is dat het dezelfde plaatrol kan gebruiken om te sterven besnoeiingsproducten van diverse lengten, maar het gebouw is dat de maximumlengte van het product geen tweederden van de omtrek van de plaatrol kan overschrijden. Zodra dit gamma wordt overschreden, zal de matrijzen scherpe snelheid van het materiaal beduidend verminderd worden. Normaal, is de werkende snelheid van intermitterend document het voeden die-cutting materiaal over het algemeen tussen 40m/min en 60m/min. Het volledig roterende cirkelmessen die-cutting materiaal keurt het ononderbroken document voeden, met een lopende snelheid van tot 80m/min~150m/min. goed. Nochtans, wanneer het die-cutting van producten van verschillende lengten, is het noodzakelijk om de overeenkomstige diameterrol te vervangen, die duur is.

 

Hoewel het cirkel die-cutting materiaal vrij stabiele het die-cutting druk en hoge het die-cutting kwaliteit heeft, zijn zijn hulpmiddelkosten ook hoog. Momenteel, is de prijs van magnetische messendekking in de markt gewoonlijk tussen 250 tot 350 yuan/m, en de kosten om een magnetische messendekking te maken strekken zich van een paar honderd uit aan verscheidene duizend yuans. Als het voorsnijmesrollen moet maken, zullen de kosten, met een minimum beginnende prijs van 3500-4000 yuans hoger zijn. Daarom het cirkel zijn drukken en het cirkel die-cutting geschikter voor producten met grotere partijen of verschillende verscheidenheden en dezelfde specificaties (de messenvormen kunnen worden gedeeld).

laatste bedrijfsnieuws over Hoe te om het scherpe materiaal van de zelfklevend etiketmatrijs te kiezen  2

2. Het vlakke drukken,

 

Het vlakke dringende matrijzen scherpe materiaal keurt een vlakke bladmatrijs, met twee parallelle vliegtuigen voor de matrijzen scherpe post goed. De bladmatrijs is over het algemeen geïnstalleerd op het hogere vliegtuig en het lagere vliegtuig is het matrijzen scherpe platform. Wanneer het die-cutting, verticaal op en neer bewegen twee vliegtuigen zich, en de zelfklevende materiële bewegingen onder de trekkracht van de tractiemotor of het document die schommelingsstaaf trekken. Wanneer de twee vliegtuigen op en neer worden gedrukt, contacteert het die-cutting mes de oppervlakte van het zelfklevende materiaal en de besnoeiingen door het. Dit type van apparaat baseert zich hoofdzakelijk op het uitgeruste volgende oog en zijn eigen computerprogramma om de nauwkeurigheid van elke document tekening te verzekeren en de nauwkeurige positie van het die-cutting patroon te verzekeren.

 

De voordelen van vlak die-cutting materiaal zijn kleine grootte, snelle snelheid, hoge nauwkeurigheid, trilling met geringe geluidssterkte, en lage. Het die-cutting materiaal van de heersende stromings vlakke pers in de huidige markt kan bij een snelheid van 400-450 drukken per minuut werken, en de het die-cutting nauwkeurigheid kan binnen ± 0.2mm worden gecontroleerd. Bovendien is wordt gebruikt de prijs van het blad in het vlakke matrijzen scherpe materiaal vrij goedkoop, gewoonlijk slechts een paar tientallen aan een paar honderd yuans, en het zal niet de hoge kosten voor kleine partijorden die verhogen.

 

Men zou moeten opmerken dat wegens de ontwerpprincipes van het materiaal zelf, de stabiliteit van het vlakke pers die-cutting materiaal lager is dan dat van het cirkelpers die-cutting materiaal. Nu en dan, kan het fenomeen van het snijden van het steunende document voorkomen, vooral wanneer het materiaal bij hoge snelheid loopt, die moeilijker is te vermijden. Daarom wanneer het over het die-cutting van producten met bijzonder hoog - kwaliteitsvereisten en grote ordevolumes komt, zijn er bepaalde beperkingen aan het vlakke dringende die-cutting materiaal.

laatste bedrijfsnieuws over Hoe te om het scherpe materiaal van de zelfklevend etiketmatrijs te kiezen  3

3. Schuin matrijzenknipsel

Schuin vlak die die-cutting materiaal, ook als schuin achter die-cutting materiaal wordt bekend. Dit type van apparaat heeft een bepaalde neigingshoek tussen de hogere en lagere vliegtuigen, en zijn het werk principe is fundamenteel hetzelfde als dat van een vlak dringend matrijzen scherp apparaat. Allebei sterven snijdend worden uitgevoerd door de op en neer beweging tussen twee vliegtuigen. Wanneer de twee vliegtuigen worden samengeperst, de de contacten en besnoeiingen van de bladplaat door het zelfklevende materiaal.

 

De voordelen van geneigd achter die-cutting materiaal zijn snelle snelheid, hoge nauwkeurigheid, en lagere prijs in vergelijking met vlak die-cutting materiaal. Het nadeel is dat het materiaal een groot volume, een vrij hoog trilling en lawaai heeft, en is geschikter voor plaatsing op het parterre van de productieworkshop. Indien geplaatst op andere vloeren, is het noodzakelijk volledig om te overwegen of de seismische sterkte van de productieworkshop dit type van materiaal kan dragen, anders kan het veiligheidsgevaren gemakkelijk veroorzaken.

 

Momenteel, hoewel sommige heersende stroming het die-cutting materiaalfabrikanten overeenkomstige verbeteringen hebben gemaakt om de tekortkomingen van schuin achter die-cutting materiaal te richten, is er nog een mogelijkheid om door vlak dringend die-cutting materiaal worden vervangen.

laatste bedrijfsnieuws over Hoe te om het scherpe materiaal van de zelfklevend etiketmatrijs te kiezen  4

4. Het knipsel van de combinatiematrijs

 

Zoals de naam voorstelt, verwijst het modulaire die-cutting materiaal naar materiaal dat niet alleen het die-cutting functies, maar ook andere functies, zoals flexographic druk, verglazing, het lamineren, het hete stempelen, enz. heeft. Dit type van modulair materiaal dat alle post-persprocessen integreert is geschikter als een centrum van de post-persverwerking, dat aan de diverse en gepersonaliseerde behoeften van klanten kan voldoen. De ondernemingen kunnen combinatieeenheden kiezen die aan hun eigen die behoeften voldoen op hun eigen ordesituatie worden gebaseerd, is het zelfs mogelijk om sommige speciale functies aan het gecombineerde die-cutting materiaal toe te voegen om unieke functies te bereiken geen die andere apparaten hebben.

 

Deze combinatie van het die-cutting van materiaal heeft vele voordelen. De ondernemingen kunnen de aangewezen die het die-cutting methode kiezen op de het die-cutting kenmerken van het product wordt gebaseerd, dat of het cirkel of vlakke die-cutting, of zelfs een combinatie twee het die-cutting methodes kan zijn. Het nadeel is dat de materiaalkosten vrij hoog zijn. De prijs van een gecombineerd die-cutting materiaal strekt zich van honderdduizenden yuans uit aan verscheidene miljoen yuans, en de specifieke functies moeten volgens de behoeften van de onderneming worden aangepast. Sommige kleinschalige ondernemingen van de etiketdruk met ontoereikende economische kracht vaak hebben niet de capaciteit te kopen.

laatste bedrijfsnieuws over Hoe te om het scherpe materiaal van de zelfklevend etiketmatrijs te kiezen  5

5.Laser-matrijzenknipsel

Is het laser die-cutting materiaal een apparaat dat een computerprogramma gebruikt om het knipsel van materialen door een laserstraal te controleren. Het voordeel van dit apparaat is dat er geen behoefte aan een messenvorm is, en het kan een veranderlijke het die-cutting vorm voor elk etiket bereiken. wegens veranderlijke druk zijn de kenmerken van digitale drukmachines, laser die-cutting materiaal en digitale drukmachines de beste partners geworden, geschikt voor productie van ultra korte orden en kleine partij, gepersonaliseerde orden. Bovendien vergeleken bij traditioneel die-cutting materiaal, kan het laser die-cutting materiaal die-cut ook diverse complexe patronen, zoals complexe kaartvormen met het die-cutting van lijnen.

 

Het nadeel van laser die-cutting materiaal is zijn hoge kosten. Over het algemeen, wordt het laser die-cutting materiaal met goede het die-cutting kwaliteit geprijst om ongeveer één miljoen yuans. Tegelijkertijd, wegens de hitte door de laser wordt geproduceerd wanneer de snijdende materialen, voor sommige vrij zachte filmtype zelfklevende materialen, zoals witte PE materialen, het die-cutting materiële randinkrimping of gele randproblemen kunnen veroorzaken dat.

laatste bedrijfsnieuws over Hoe te om het scherpe materiaal van de zelfklevend etiketmatrijs te kiezen  6

6. Het digitale die-cutting.

 

Het digitale die-cutting materiaal is een nieuw type van het die-cutting van materiaal dat de laatste jaren te voorschijn is gekomen. Dit apparaat controleert de bladen op het robotachtige wapen door een computerprogramma, en gebruikt de bladen om de gewenste vorm op het materiaal te snijden. Het voordeel is dat het veranderlijk matrijzenknipsel kan uitvoeren, heeft lagere hulpmiddelkosten, en produceert geen hitte tijdens het matrijzen scherpe proces. Het behoort tot de koude matrijzen scherpe methode, en zal inkrimping en geen gele randproblemen van dunne filmmaterialen veroorzaken. Nochtans, is het heersende stromings digitale die-cutting materiaal in de huidige markt vrij langzaam en slechts geschikt voor kleine partijorden.

 

Hierboven, introduceerde de Technologie van Weifang Superreliable slechts de voordelen en de nadelen van zes heersende stromings die-cutting materiaal in de markt. Hoe zouden de bedrijven van de etiketdruk die-cutting moeten kiezen materiaal dat voor hun eigen productkenmerken geschikt is? In de definitieve analyse, is het nog noodzakelijk te kiezen gebaseerd op zijn eigen ordesituatie en productstructuur.

 

Als de onderneming hoofdzakelijk tot in grote hoeveelheden opdracht geeft en hoge eisen ten aanzien van matrijzen scherpe kwaliteit heeft, wordt het geadviseerd om cirkel dringend matrijzen scherp materiaal te kiezen; Als de ondernemingen hoofdzakelijk zich op kleine en middelgrote partijorden concentreren en vrij lage eisen ten aanzien van matrijzen scherpe kwaliteit hebben, kunnen zij nadenken kopend hoge snelheid vlakke dringende matrijs scherp materiaal; Als de onderneming ultra korte orden of gepersonaliseerde orden door Internet hoofdzakelijk goedkeurt, wordt het geadviseerd om digitaal die-cutting materiaal te kiezen; Als de onderneming hoofdzakelijk zich bij de digitale druk concentreert, is het raadzaam nadenken vormend laser die-cutting materiaal; Als de onderneming hoofdzakelijk bezig geweest met het produceren van producten met complexe processen is, en er en de complexe processen van de post-persverwerking veel zijn, wordt het geadviseerd om modulair die-cutting materiaal te kiezen.

laatste bedrijfsnieuws over Hoe te om het scherpe materiaal van de zelfklevend etiketmatrijs te kiezen  7

Tegenwoordig, hebben vele bedrijven van de etiketdruk meer dan één of zelfs meer soorten het die-cutting van materiaal, en het meest geschikte die-cutting materiaal kan volgens de specifieke situatie van de orde tijdens productie worden geselecteerd. Men kan voorzien dat met de ononderbroken ontwikkeling van het productieproces van zelfklevende etiketten, het gecombineerde die-cutting materiaal het belangrijkste die-cutting materiaal voor de ondernemingen van de etiketdruk zal worden.

laatste bedrijfsnieuws over Hoe te om het scherpe materiaal van de zelfklevend etiketmatrijs te kiezen  8