Wat zou ik als er zelfklevende overstroming in het die-cutting van zelfklevende etiketten moeten doen is?

May 21, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over Wat zou ik als er zelfklevende overstroming in het die-cutting van zelfklevende etiketten moeten doen is?

In het dagelijkse productieproces van zelfklevende etiketten, is het probleem van overstroming tijdens het die-cutting zeer gemeenschappelijk, wat ernstig productkwaliteit en productieefficiency, beïnvloedt en exploitanten verontrust. In dit artikel, Superreliable-analyseert de Technologiegroep de redenen voor matrijzen scherpe zelfklevende overstroming vanuit twee perspectieven en verstrekt sommige oplossingen.

laatste bedrijfsnieuws over Wat zou ik als er zelfklevende overstroming in het die-cutting van zelfklevende etiketten moeten doen is?  0

1. Overstroming leaded door grondstof

 

De zelfklevende materialen zijn gewoonlijk verdeeld in twee categorieën: document en film, afhankelijk van het oppervlaktemateriaal. Onder hen, is het zelfklevende materiaal van het materiaal van de filmoppervlakte vrij naar voren gebogen aan zelfklevende overstroming, omdat het filmmateriaal volledig geen kleefstof absorbeert, en de oppervlaktespanning van de zelfklevende oppervlakte is ook vrij laag, makend het moeilijk stevig om met de zelfklevende laag te plakken; Het zelfklevende materiaal van document oppervlaktematerialen kan soms, zoals materialen met bovenmatig dikke zelfklevende lagen of sterke zelfklevende vloeibaarheid overlopen.

 

Zo hoe te om als de overstroming door grondstoffen te bepalen wordt veroorzaakt? Hier is een vrij eenvoudige manier te bepalen: de schil van een die-cut etiket en bekijkt de overstromingssituatie van het etiket voor het licht. In het algemeen, wordt de overstroming door grondstoffen wordt veroorzaakt over het algemeen veroorzaakt door de overstroming van lijm bij de rand van het etiket dat. Als er slechts één of gedeeltelijke overstroming van lijm op het etiket zijn, wordt het grootste deel niet veroorzaakt door de grondstof.

laatste bedrijfsnieuws over Wat zou ik als er zelfklevende overstroming in het die-cutting van zelfklevende etiketten moeten doen is?  1

Er zijn twee die redenen voor de overstroming door grondstoffen wordt veroorzaakt: men is de sterke vloeibaarheid van de lijm, en andere is de dikke deklaag van de lijm. Als het een partijtekort is, vervang eenvoudig de grondstoffen; Als het een functieprobleem, zoals bevroren lijmetiket en bandetiket is, vereisen deze materialen zelf zeer dikke lijm en sterke vloeibaarheid, en de lijmoverstroming is bijna onvermijdelijk tijdens matrijzenknipsel.

 

Eens ontmoetend dit probleem, enerzijds, kunnen de bevriezende methodes worden goedgekeurd om de vloeibaarheid van de kleefstof te verminderen. Namelijk kunnen de grondstoffen in een koude opslag of een diepvriezer vóór productie worden geplaatst om de vloeibaarheid van de kleefstof te verminderen. Tegelijkertijd, kunnen de manieren worden gevonden om de tijd van materiële lading aan het die-cutting te minimaliseren, zodat de kleefstof niet gemakkelijk aan overstroming tijdens het die-cutting is. Anderzijds, terwijl het verzekeren van stabiele drukspanning, zou de hoeveelheid die materiaal door de gidsrol zoveel mogelijk moeten overgaan worden geminimaliseerd, omdat onder de actie van materiaalspanning, het contact tussen het materiaal en de gidsrol de zelfklevende laag zullen samenpersen, veroorzakend de kleefstof aan overstroming.

 

Wij adviseren om zelfklevend etiketmateriaal van de Technologie van Weifang te gebruiken Superreliable boven problemen te vermijden.

 

laatste bedrijfsnieuws over Wat zou ik als er zelfklevende overstroming in het die-cutting van zelfklevende etiketten moeten doen is?  2

2. Overstroming leaded door matrijzenknipsel

 

A. overstroming leaded door ongeschikt matrijzen scherp mes

 

Het blad voor het die-cutting van filmmaterialen is verschillend van het blad voor het die-cutting van document materialen, hoofdzakelijk in termen van hoek en hardheid. Kleiner de hoek, moet scherper het blad en gemakkelijker het door het materiaal snijden. In het algemeen die, is wordt gebruikt de bladhoek voor het die-cutting van filmmaterialen 30 ° aan 42 °, en de bladhoek voor het die-cutting van document materialen wordt gebruikt is 52 ° die. Dit is omdat de filmmaterialen veel hogere vereisten hebben om die-cutting dan document materialen. In het algemeen, vereisen de filmmaterialen dat alle oppervlaktematerialen tijdens het die-cutting worden afgesneden, minstens 4/5 waarvan moet worden afgesneden, terwijl document de materialen vereisen dat 2/3 van de oppervlaktematerialen tijdens het die-cutting wordt afgesneden.

 

Voor hardheid, wordt de bladhardheid van het die-cutting van document materialen over het algemeen vereist om boven 58 ° Rockwell te zijn, terwijl de bladhardheid van het die-cutting van filmmaterialen hoger is dan dat van het die-cutting van document materialen.

laatste bedrijfsnieuws over Wat zou ik als er zelfklevende overstroming in het die-cutting van zelfklevende etiketten moeten doen is?  3

Van de bovengenoemde beschrijving, is het niet moeilijk om te zien dat het blad voor het die-cutting van de materialen van de filmoppervlakte scherper en harder is, zodat is zijn levensduur ook korter dan dat van het die-cutting van document oppervlaktematerialen. Soms blijven sommige fabrikanten van de messenvorm aan het gebruiken van een blad voor het die-cutting van document oppervlaktematerialen om in gebreke messenvormen te maken. Dit type van blad, wegens zijn grote hoek en ontoereikende scherpte, zal uit de lijm in het materiaal drukken, resulterend in zelfklevende overstroming. De generatie van dit soort zelfklevende overstroming heeft een proces dat niet bij het begin duidelijk is, maar zeer duidelijk na een periode van het die-cutting wordt. Dit is omdat de lijm geleidelijk aan uit tijdens het het die-cutting proces wordt gedrukt. Sommige zelfklevende materialen zelf zijn document oppervlaktematerialen, maar wegens de dikke deklaag of de sterke vloeibaarheid die van de kleefstof, een blad met een hoek van 52 ° gebruiken is ook naar voren meer gebogen aan zelfklevende overstroming. In dit geval, wordt het geadviseerd om een blad met een hoek van minder dan 42 ° te gebruiken voor het die-cutting. Nu hebben sommige leveranciers van de messenvorm geprobeerd om de deklaag van de siliconeolie op het blad toe te passen, dat het residu van lijm op het blad kan effectief verminderen en ook de hulp lijmoverstroming verhindert.

 

B. overstroming leaded door bot scherp mes

 

In het algemeen, strekt de levensduur zich van het blad voor het vlakke blad die-cutting van tientallen duizenden uit aan honderdduizenden tijden, terwijl de levensduur van het blad voor het ronde blad die-cutting zich van honderdduizenden tijden uitstrekt. Nochtans, geen kwestie die het type van hulpmiddel lange tijd wordt gebruikt, zal er ook slijtage en scheur zijn. Zodra het matrijzen scherpe hulpmiddel wordt gedragen of afstompt, kan het lijmoverstroming veroorzaken. De overstroming door deze reden wordt veroorzaakt wordt vaak weerspiegeld bij de lokale rand van het etiket dat. Als het etiket wordt verwijderd en tegen het licht waargenomen, kan men vinden dat slechts de lokale gebieden van het etiket overstroming hebben, en de positie van de overstroming is vrij vast. Als u dergelijke problemen ontmoet, vervang tijdig enkel het blad.

 

C. overstroming leaded door ook hoge druk

 

Het het die-cutting proces wordt uitgevoerd onder een bepaalde druk, en als de het die-cutting druk geschikt is, zal het overstromingsfenomeen niet bijzonder ernstig zijn. Als het matrijzen scherpe blad wordt gedragen of de hoogte van het ronde blad niet geschikt is, zal de exploitant de matrijzen scherpe druk moeten verhogen normaal te produceren, die gemakkelijk tot etiketoverstroming kan leiden. Wij weten dat het blad een bepaalde hoek heeft, en dieper de besnoeiing, is groter de compressie van het blad op het materiaal, en gemakkelijker het voor het materiaal aan overstroming.

laatste bedrijfsnieuws over Wat zou ik als er zelfklevende overstroming in het die-cutting van zelfklevende etiketten moeten doen is?  4

In dit geval, kan men opmerken dat het bodemdocument van het die-cut etiket niet beschadigd is, maar er is zelfklevende overstroming op het etiket, dat exploitanten kan verkeerd gemakkelijk maken geloven dat het door de grondstof wordt veroorzaakt. Nochtans, zijn de gebruikte materialen dik gemaakte lijm of hoogst geen mobiele die lijm, verlatend mensen over hoe te om het worden verward op te lossen. Daarom wanneer het ontmoeten van deze situatie, kunt u proberen vervangend het met een nieuw mes om de vorm te snijden en waar te nemen of het overstromingsprobleem is verminderd. Als het overstromingsprobleem na het veranderen van het hulpmiddel wordt verminderd, zou het een hulpmiddelprobleem moeten zijn. Voor cirkelsnijders die-cutting producten, wegens de hoge kosten van het die-cutting hulpmiddel, kan het niet gemakkelijk worden vervangen. Als er nieuwe hulpmiddelen met andere in hand patronen zijn, kunnen zij ook voor het testen worden gebruikt. Als het nieuwe hulpmiddel zonder problemen snijdt, kan het ook als hulpmiddelprobleem worden beoordeeld.

 

D. Document voeden van het die-cutting materiaal is te lang

 

Tijdens het het die-cutting proces, zal het materiaal door vele gidsrollen overgaan. Onder de spanning van het materiaal zelf, zullen de gidsrollen een drukkend effect op het materiaal hebben. Als het die-cutting materiaal een lange document weg neemt, zal het ook een bepaalde invloed op de kleefstof van het materiaal hebben. De kleefstof zal geleidelijk aan zacht worden en zal sterkere vloeibaarheid tijdens het ononderbroken drukkende proces hebben. Daarom voor sommige grondstoffen die aan overstroming naar voren gebogen zijn, is het noodzakelijk om de document weg tijdens het die-cutting zoveel mogelijk te verkorten en het aantal materialen te verminderen die door de gidsrollen overgaan, dat bevorderlijker is voor het controleren van overstroming.

 

Wat die-cutting materiaal kan teveel document rollen of teveel druk hebben, die lijm uit het materiaal kunnen duwen. De gedrukte lijm zal geleidelijk aan op de document gidsrol accumuleren, veroorzakend onstabiele werkende spanning van het materiaal en misschien veroorzakend dat het materiaal om worden geplakt en worden gebroken. Wat drukmateriaal met het bovenmatige document voeden vereist vaak het materiaal door verscheidene reeksen document dringende tractierollen overgaan om de materiële spanning te stabiliseren, maar dit verhoogt ook het risico van materiële overstroming. Daarom wanneer het gebruiken van materialen die aan zelfklevende overstroming naar voren gebogen zijn, is het noodzakelijk om de document weg zoveel mogelijk te verkorten. Als het materiaal zelf beperkt is en niet de document weg kan verkorten, kan het worden overwogen om lijn het die-cutting in het off-line die-cutting te veranderen.

laatste bedrijfsnieuws over Wat zou ik als er zelfklevende overstroming in het die-cutting van zelfklevende etiketten moeten doen is?  5

Bovengenoemd is sommige redenen en oplossingen die vorm scherpe zelfklevende overstroming kunnen gemakkelijk veroorzaken. In het daadwerkelijke die productieproces, naast de redenen in dit artikel worden vermeld, moeten er andere redenen zijn die tot vorm scherpe zelfklevende overstroming leiden. wegens beperkte ruimte, zullen wij niet hier van hen allen een lijst maken. Wij hopen dit artikel als verwijzing voor meer collega's kan dienen om hun waardevolle ervaring te delen in het controleren van overstroming van de vorm de scherpe lijm met iedereen.

Onthaal aan de Technologie van contactweifang Superreliable wanneer u om het even welke vraag hebt

laatste bedrijfsnieuws over Wat zou ik als er zelfklevende overstroming in het die-cutting van zelfklevende etiketten moeten doen is?  6